skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcert Gonny van der Maten

29 juli 20:00 - 21:00

Gonny van der Maten werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus cum laude), Aanvullende studies waren Kerkmuziek, Improvisatie (Conservatorium Arnhem) en koordirectie (applicatie-opleiding Conservatorium Utrecht)

Momenteel is zij orgeldocente aan de Bachschool Soest en cantor-organist van de Oude Kerk in Soest, een uitgebreide muzikale functie, waarin zij verantwoordelijk is voor de muziek in de Oude Kerk in brede zin. Zij leidt daarbij de Cantorij van de Oude Kerk, bespeelt het historische Van Gruisen/Van Oeckelen-orgel en is artistiek verantwoordelijk voor de DOK-concertserie en Avondmuzieken.

Ook is zij dirigent van het Tiels Madrigaal Koor, repetitor van Concert Koor Haarlem en bestuurslid van de Stichting Sweelinck Muller prijs, die jonge organisten aanmoedigt in hun professionele loopbaan. Van 2004 tot 2021 was zij bestuurslid en voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting te Haarlem.

Haar belangstelling gaat uit naar muziek uit een zeer brede periode, van Renaissance tot heden. Ze heeft premières gespeeld van orgelwerken van Caroline Ansink, Ad Wammes, Maurice van Elven, Rick van Veldhuizen, Wouter van Belle en Louis Andriessen. De compositie van Louis Andriessen (De goddelijke routine) bracht zij ook uit op CD.

Gegevens

Datum:
29 juli
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Back To Top