skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zondag 20 juni: Reis met de Caprice Martinikerk Easterein

20 juni 16:00 - 17:00

Reis met de Caprice

Martinikerk Easterein

Thema: Liefde voor muziek

Orgel: Simon Bouma

Cello en concept: Judith Oost

Gasten: saxofonist Chris Corstens en acteur Martin de Nooij

In 1995 schreef organist, musicoloog en componist Gert Oost de Caprice voor cello en orgel. Theatermaker/celliste (en dochter van Gert) Judith Oost en organist Simon Bouma laten de compositie na 25 jaar weer klinken en nemen het stuk als aanleiding voor een gevarieerde concertreeks rond het leven en werk van Gert Oost. Op basis van een persoonlijk verhaal geven zij, in samenwerking met verschillende gastspelers, een inkijkje in de duizelingwekkende wereld van orgels en organisten. Met een uitzonderlijk veelzijdig, verhalend muziekprogramma, laten Simon en Judith vanuit hun eigen achtergrond als organist en organistendochter, horen dat het orgel oneindig veel mogelijkheden heeft. Er zit een heel orkest in de orgelkast verstopt en het is met zijn vele verschillende klankkleuren zelfs geschikt als theaterinstrument! Je kunt er muzikale verhalen mee vertellen. Zowel door het spelen van de muziek van Bach, of het prachtige lyrische Kol Nidrei van Max Bruch, als door het spelen van swingende zigeunermuziek, tango en fantasievolle improvisaties samen met de saxofoon.

Judith’s vader groeide op in Friesland en verhuisde rond zijn 18e jaar naar de Randstad, waar hij zich ontwikkelde tot een bijzonder musicus. Hij speelde concerten in binnen- en buitenland en bracht belangrijk werk voort als musicoloog, componist en organist. Friesland bleef een plaats in zijn hart behouden. En er was één kerk waar hij heel graag speelde: de Martinikerk in Easterein!

Het thema van dit concert is ‘Liefde voor muziek’. Samen met saxofonist Chris Corstens en acteur Martin de Nooij, belichten Judith en Simon de liefde die Gert door zijn werk en door wie hij was, aan anderen heeft gegeven.

Maar ook de liefde die de muziek zelf in zich meedraagt. Muziek als vorm om met elkaar verbonden te kunnen zijn zonder woorden, om gevoelens met elkaar te delen, om troost te vinden en hoop en plezier!

Kaarten: € 12,50

uitsluitend via reservering: koster@kerkeasterein.nl

Dank aan de betrokkenen bij de Martinikerk in Easterein!

Overige concerten:

Dorpskerk Huizum,           27 juni 2021,                         15.00 uur,      thema: Leerling en leraar

– Witte kerkje Odijk,            11 september 2021,            16.00,uur,      thema: Bijzondere composities.

Informatie Reis met de Caprice: www.barrevoet.nl

Reis met de Caprice wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, E.J. Struif Fonds, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Waadhoeke, Gemeente Terschelling, Gemeente Bunnik, Iepen Mienskipsfûns en Ritske Boelema Gasthuis.

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Back To Top