skip to Main Content

Dit zag ik: een wit paard met een ruiter, die ‘Trouw en betrouwbaar’ heet.Openbaring 19:11

Tip: beluister vandaag ook de laatste aflevering van de Petrus-podcast ‘Visioenen voor vandaag’, met ds. Barbara Lemain. Geldt de hoopvolle toekomst waar Openbaring mee eindigt voor iedereen? En wat moeten we ons eigenlijk voorstellen bij ‘eeuwig leven’?

Opnieuw ziet Johannes een wit paard met een ruiter. Toen het eerste zegel werd verbroken zag hij dit ook al. De ruiter rijdt de overwinning tegemoet. Alleen is de finish nog ver. Bloedvergieten, honger en dood zullen eerst nog hun sporen trekken. Je kunt er je geloof en moed door verliezen. Maar kijk: de hemel gaat weer open en daar is weer de ruiter op het witte paard. Het paard heet ‘Trouw en betrouwbaar’ en de ruiter ‘Woord van God’.

Aan de woorden van God hoeft niemand te twijfelen. Gods beloften zijn betrouwbaar. De ruiter op het witte paard weet wat lijden is. Zijn mantel is met bloed doordrenkt. Maar aan Hem is de toekomst. Hij stelt orde op zaken en maakt een einde aan het kwaad. Het is bijna Kerst: de ruiter op het witte paard komt!

Kun je een voorbeeld noemen van Gods trouw in je leven? Dank God voor Zijn trouw.

Back To Top