skip to Main Content

Kerk-zijn, dat doen we samen. In verbondenheid met God én met elkaar. De afgelopen anderhalf jaar was dit niet vanzelfsprekend. Kerken moesten inventief zijn om juist die verbondenheid vorm te geven in de anderhalve-metersamenleving. Wat is het mooi om te zien hoe parochies en gemeenten creatieve vormen vinden om elkaar vast te houden.

Inmiddels komen er meer versoepelingen in de coronamaatregelen. Ook voor kerken. Dat geeft hoop: straks mogen we weer! Maar tegelijk heeft de afgelopen tijd veel van kerken gevraagd. Zeker ook financieel gezien. Inkomsten uit bijvoorbeeld collectes en zaalverhuur vielen weg. En creatieve en digitale vormen van kerk-zijn hebben aan de andere kant juist extra geld gekost.

Net als in 2020 voeren we daarom ook dit jaar een Extra Actie Kerkbalans. De Extra Actie heeft in veel parochies en gemeenten vorig jaar tot mooie resultaten geleid. Veel kerkleden toonden zich bereid iets extra’s te geven. Ook nu willen we kerkgangers om een extra bijdrage vragen. Want elkaar vasthouden, dat kan alleen samen.

Back To Top