Ga naar hoofdinhoud

Gebed voor de Oekraïne

Vanuit het bestuur van de Protestantse Kerk Nederlandontvingen wij donderdag het volgende bericht:

De oorlog in Oekraïne is vannacht in alle hevigheid losgebarsten. De situatie verandert van minuut tot minuut. Met verbijstering kijken we naar de beelden uit Oekraïne. Het Moderamen roept alle protestantse gemeenten op tot solidariteit en gebed voor Oekraïne.

De Protestantse Kerk en Kerk in Actie sluiten zich aan bij de oproep van de Wereldraad van Kerken om elk gebruik van gewapend geweld in Oekraïne te stoppen. Laten we samen bidden voor de mensen die nu zo zwaar lijden in deze situatie. “Heer, ontferm U over hen in dit verschrikkelijke oorlogsgeweld.” 

Ook wordt door de Wereldraad van Kerken opgeroepen tot wereldwijd gebed op Aswoensdag, 2 maart. Kerken kunnen ook bij dit moment aansluiten en bij de start van de Veertigdagentijd bidden en vasten voor de situatie in Oekraïne.

Wij willen als kerkelijke gemeente hier graag aan meedoen. Daarom is er woensdag 2 maart om 19.30 uur een korte gebedsviering in het koor van onze Martinikerk.
We luisteren naar een psalmtekst en muziek, bidden met elkaar en er is ruimte om een kaarsje aan te steken. De gebedsviering wordt NIET online uitgezonden.

Iedereen die dit wil kan deze avond bijwonen. Zo willen we onze verbondenheid met de bevolking van Oekraïne tonen en onze zorgen over de ontstane situatie delen.

Wees welkom!

Ds. Nicolette Vlaming

 

Back To Top