Skip to content

Hoe geven we leiding aan onze kerk in/na deze crisistijd?

Hoe krijgen we gemeenteleden enthousiast en onze vergaderingen inspirerend?

Zo maar wat vragen die als kerkenraad op u af kunnen komen. Leven uit de Bron wil u daarbij graag adviseren, coachen en toerusten. Dit doen we vanuit de visie gemeenteopbouw via geloofsopbouw.

 

Stichting Leven uit de Bron geeft toerusting aan predikanten, kerkenraden en/of gemeenteleden. Alle training, coaching en toerusting is gericht op het geloofsgesprek van hart tot hart met daarbij onderricht en bezinning ter verdieping en gericht op de praktijk. Bij alle trainingen is er evenwichtige aandacht voor de relatie met God (hart voor de Heer), met elkaar als zijn volgelingen (hart voor elkaar) en dienstbaar zijn en getuigen in de wereld (hart voor de wereld). Als u als kerkenraad investeert in het geloofsleven zal dat positief doorwerken in de opbouw van de gemeente.

Vanuit de stichting bieden wij u een basiscursus Bronproeverijen. Daarin wordt vruchtbaar Bijbellezen geoefend. Het is een toegankelijke cursus voor alle gemeenteleden en gaat over geloven, hopen en liefhebben. Mensen kunnen in kleine groepen deze volgen. Ds. Marius Noorloos en ds. Jelle de Kok zijn de toerusters van deze digitale training. De training is gefinancierd door de stichting en kan daarom gratis online aangeboden worden. Klik hier voor informatie en een promofilmpje.

Er is ook een digitale training (met coaching) voor kerkenraden om met meer passie en visie te vergaderen. Dit is de cursus Proeven uit de Bron. Hier vindt u meer informatie over deze cursus. Je kunt meedoen als individu maar ook als hele kerkenraad. Voor een complete kerkenraad kan het in overleg op elk moment starten.

Wilt u uw vraag met ons bespreken of van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor uw kerk? Vul bijgevoegd formulier dan in. We nemen graag contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Back To Top